måndag 24 januari 2011

Självmord? Kulturellt missförstånd? SD:s fel?

Ännu en självmordsbombning, den här gången på Moskvas internationella flygplats Domodedovo. I skrivande stund rapporteras 30 döda och 120 skadade. Vi får se vad slutnotan hamnar på. Ännu en meningslös, fruktansvärd tragedi där oskyldiga människor offras. 

Vad har vi att vänta den närmaste tiden? Nu syftar jag inte på terrordådet utan reaktionerna i etablissemangsmedia här hemma.

Man kan anta att det just nu sitter ett antal journalister på redaktioner landet runt och hoppas innerligt att terroristerna ska vara kristna, hinduer, buddister, shintoister, ryska nationalister, asadyrkare, amish eller någon som blivit utröstad ur Let's Dance. Vad som helst men inte muslimer.

Men vi vet vad svaret kommer bli. Man behöver inte kunna ett skvatt om salafism, wahabism eller ens Islam i sin vidaste bemärkelse för att komma till den slutsatsen. Det räcker med att ha ett hum om statistiken för självmordsbombningar de senaste 25 åren så är kandidaten given.

Skulle man fördela den statistiken i staplar för olika religioner, filosofier och ideologier så skulle det se ut som ett småstugeområde med en skyskrapa i mitten.

Så vad ska man hitta på den här gången för att trivialisera tragedin? Ett självmord som blev lite mer omfattande än det i Stockholm? Jan Guillou kanske kommer att upprepa sin anklagelse att det är den ryska säkerhetstjänsten som ligger bakom det här terrordådet också? Enligt Guillou spränger ryska säkerhetstjänsten sina egna medborgare i luften då och då för att ge islamisterna i Kaukasus dåligt rykte. Som om de skulle behöva hjälp med det (minns Beslan)...

Mattias Gardell kommer rasa mot alla islamofober. Igen.

Britta Svensson på Expressen drar en ny dumdryg parallell mellan fotbollshuliganer och jihadister och uppmanar oss att vara lydiga dhimmis så kanske de skonar oss.

Ett antal kulturjournalister kommer tycka det är ryssarnas eget fel och det finns alltid någon idiot som ska skylla på Sverigedemokraterna.

Ett antal imamer och andra muslimska potentater kommer att gråta ut i media över att muslimerna får dåligt rykte. Helena Benaouda kommer att bedyra i TV4 att hon inte hade en aaaaaaning om att kusin X eller svärson Y var inblandad och Leif Karlsson/Abd al Haqq Kielan kommer att se tröttare ut än vanligt när han ska förklara exakt hur Islam är fredens religion.

Magnus Ranstorp kommer att analysera vad som faktiskt har hänt och bli anklagad för att vara islamofob. Igen.

Regeringen kommer att öka anslagen till muslimska organisationer och gratulera sig själva till en stor seger i kampen mot "intoleransen".

Om två år kommer Wikileaks dra ner byxorna på regeringen när de visar sig att de kände till attentatet i förväg men valde att gömma sig i Rosenbads källare istället för att varna ryssarna.

Kom gärna med fler förslag i kommentarsfältet...

P.S. Som vanligt tar Aftonbladet och Expressen det säkra före det osäkra och tillåter inga länkande bloggar att synas vid deras artiklar när det rör Islam och terror. D.S

SvD, DN, GP, Dagen, HD, Allehanda  
DN, DN, DN, SvD, SvD, GP

28 kommentarer:

 1. Snälla läs på lite innan du uttrycker dig som du gör.

  Europols statistik över terrordåd i Europa, 2006 - 2009:

  Total number: 1770

  Islamic: 6 (0,34%)

  Right Wing Ethno-Nationalist and Separatist: 1596 (90,17%)

  Left Wing 106 (5,99%)

  Other/ Not specified 62 (3,50%

  Källa: http://www.europol.europa.eu/index.asp?page=publications&language

  SvaraRadera
 2. Du har felaktigt buntat ihop vänsterseparatiser som ETA och IRA med Högernationalister, du är full av epic fail.

  SvaraRadera
 3. Så sött, den där vantolkade statistiken från Europol igen. Hur kunde jag glömma att ta med den i bloggposten? Tack för ditt bidrag!

  "Alla vänsterdebattörer har en tendens att dra fram Europol:s statistik kring terrorhotet i Europa (finns på nätet och heter TE-SAT rapporten) som bevis för att islamistiska terrorismen är överdriven."


  Samt:

  "Två fel med detta: Storbritannien rapporterar inte in statistik (och de har över 235 terrordömda; de senaste 10 åren har de haft 20 planerade terrordåd (inkl. London 2005) varav 8 var riktigt allvarliga och 6 av dessa hade kopplingar till Pakistan) och statistiken visar inte avvärjda dåd (eftersom man också går in polisiärt tidigare). Denna typ av argumentation är totalt missvisande och tyvärr dras den ofta upp i debatten att det inte finns något terrorhot."

  http://politisktinkorrekt.info/2010/12/14/logn-forbannad-dikt-och-statistik/

  SvaraRadera
 4. Det som är talande är detta och inget annat:

  Islamic: 6 (0,34%)

  SvaraRadera
 5. Ehm, hur menar du då? Det som är talande är väl att statistiken är ofullständig och därmed missvisande?

  Sedan skrev jag specifik om självmordsbombningar och inte terrorstatistik i allmänhet.

  Sist men inte minst är den statistik du drar upp oanvändbar annat än som räkneövning eftersom den bara tar upp antal och inte gravhet. En sprängd telefonstolpe på Korsika ges samma dignitet som massmordet i Madrid 2004.

  SvaraRadera
 6. Varje gång det inträffar ett terrordåd med islamisk koppling så sker det alltså 300 terrordåd utan islamisk koppling. Konstigt att man inte hör om dessa terrordåd i media. Åtminstone några borde väl slinka med i nyhetssändningarna.

  SvaraRadera
 7. Jag är beredd att med övriga västvärlden ta strid mot allt vad islamism och Islam heter....men så klart det står ju inte på förrän vi ser Rainfelth och gänget i helskägg prisande Koranen och Jihad. "suck"
  Nej FY, ingen Islam eller Sharialagar i vårt kära Norden. Det är/eller verkar bli krig verkar det som mellan Islam och Väst.
  Våran "Fredrik R" är bland de fegaste jag sett om man jämför Svea Rikes tidigare ministrar.
  "Du gamla du fria fu fjällhöga Nord........

  SvaraRadera
 8. Vad är det för tramsperson som hänvisar till att Islam står för 6% av terrordåden?

  Vad har man gjort för att nå fram till en sådan siffra her islamist? Jämställt det sedvanliga muslimska terrordådet där syftet är att döda minst 100 oskyldiga civilpersoner med vandalisering av den lokala dansbanan?

  Omkategoriserat alla attentat mot judiska intressen som högerextrema (istället för islamistiska)?

  SvaraRadera
 9. Om man ska vara petig menade nog personen i fråga att det var 0,34% till och med.

  SvaraRadera
 10. Människor blundar för fakta som stör sin egna bild av verkligheten. Människor är individer och tillsammans är vi alla en.

  SvaraRadera
 11. Europols statistik om "terrordåd" (kan antagligen vara vad som helst, från störande av valmöten till självmordsbombningar) kan inte jämföras med "statistiken för självmordsbombningar" som nämndes i den här bloggposten.

  Det skulle vara som att slå ihop brottsstatistik för våldtäkter med statistik angående obetalda tv licenser och försöka göra en intelligent analys.

  SvaraRadera
 12. Guillou, Gardell och de andra islamvurmarna får allt mer blod på sina samveten..

  SvaraRadera
 13. haha. kul blogg.

  man pratar om statestik o när den uppenbarligen visar något annat än det man vill visa får man anpassa den så det funkar.

  jag kan säkert bevisa att sverigedemokrater begår fler brott än övriga i samhället och skulle väl enligt deras eget resonemang vara skäl nog för att bannlysa deras organisation!?

  SvaraRadera
 14. Tycker inte att islam fungerar så bra i väst världen i allmänhet och Sverige i synnerhet. Muslimer kan aldrig gå med på att religion är en privat sak. En kristen exempelvis kan ha vilka åsikter som helst etc men ändå fungera i samhället (utan att sticka ut så att säga) medan en muslim ofta skyltar med sin religion genom sin utstyrsel etc.

  SvaraRadera
 15. "Muslimer kan aldrig gå med på att religion är en privat sak."

  oj vilken extrem generalisering. hur många muslimer känner du? jag känner en hel hög och jag vet inte en enda som inte har sin religion som som privata sak.

  "muslim ofta skyltar med sin religion genom sin utstyrsel etc."

  åhnej!!!! har dom sjalar på sig??? fula kläder??? fyyyyy vad hemskt.

  du inser att du låter som en pensionär, upprörd över punkklädseln, från 70-talet.

  SvaraRadera
 16. förövrigt ska ni nog vara glada att inte GB rapporterar sin statistik då det ju har skett X antal terrorbrott från Irländskt håll så det lär ju knappast hjälpa "er statistik".

  SvaraRadera
 17. Klockrent bidrag med att avslöja fega, politisktkorrekta islamvurmare. Du skriver helt underbart och med sanning. Ja, det är ISLAM som är världens värsta olycka och kan leda till världens undergång. Så länge Saudiarabien sitter på olja och droppvis släpper ut i världen som i liknelse att ge törstiga tigrar och lejon vatten i smådroppar och dressera dem till cirkuskonster, kommer islam känna sig överlägsen.

  Det är just detta att känna sig överlägsna: redan på 600 talet, när Muhammed med sina anhängare blev tvungna att lämna Mecka (för där var de till sist tom hatade av andra beduinstammar för sina tokiga idéer och intolerans), då peppade han sina trogna med att känna sig överlägsna för att orka kriga för att utvidga hans makthunger.

  Från början under Mecka perioden skrevs det fredliga verser innan Muhammed upptäckte maktens sötma. Han gifte sig ung (kring 25 år) med en mäktig och rik änka på 40 år. Hon faktiskt födde några barn åt honom. Efter ca 20 dog hon och han vid 40-års ålder upptäckte denna berusande maktbegär (i dagens värld är det många som liknar honom som Putin, Reinfeldt osv). Så när de drog från Mecka vidare till Medina (och på vägen dit rånade en stor karavan från Syrien) växte hans maktbegär.

  I Medina fanns stora rika och mäktiga stammar. Men även här med makt, död och listiga lögner ökade hans grymhet. När de besegrade där ett hemmavarande stam, dödade deras ledare, våldtog med sina stammens kvinnor och delade dem mellan varandra (Muhammed fick förstås den dödes hustru till sin hustru, möjligen skänktes till honom som en gåva??), då var början till hans blivande kalitaf (ett samhället med islam som religion och sharia lagar som styrde). Varje gång han behövde skaffa sig förmåner fick han en uppenbarelse från GUD (i Koranen står ofta ord som: enligt Gud och hans Profet, som förstås är Muhammed). Listigt och bra att lura enkla beduiner som låtit sig luras och var tvungna att underkasta sig denne Muhammed, för att hans anhängare lärde sig av honom hur makten smakar. Även kvinnor fick han ha i mängder, den yngsta Aischa var bara 6 år när hon tvingades till honom och 9 år när han våldtog henne. Han hade som mest upp till 13 kvinnor i sin harem. Andra fick nöja sig med 4 st. Det och mer kan man faktiskt själv läsa i Koranen om man inte låter sig luras av islamister att det är en fredlig religion.

  NEJ, detta är en religion som bygger på våld, våldtäkter, manipulationer och är även ett totalitärt samhällssystem. Eftersom muslimer själva är lärda i att leva i underkastelse, arrogans och överlägsenhet över alla andra människor och samhällssystem i världen, återstår att ta kampen mot detta. För muslimer är vi annars fega, bleka ynkliga västerländska hundar som ska krossas.

  I Koranen kan vi läsa på flera ställen just detta: tvinga motståndare med våld till underkastelse, motståndarnas feghet är även humanism, demokratiska rättigheter, yttrandefrihet och jämställdhet mellan kvinnor och män och som de ska krossa. Kvinnorna tvingas till underkastelse, detta praktiserades sedan 600-talet.

  Så ni islam bekännare får räkna med att vi har genomskådat er och inte komma med massa goja och babbel om Koranens fredliga ord. Så länge vi som bekänner oss till demokrati och yttrandefrihet lever, ska vi göra motstånd. Som tur har svenska folket vaknat. Folket som lyder av mentalt handikapp att "måste vara hela världens socialbyrå och vara världsbästa på godhet". När den dagen kommer och en självmordsbombare lyckas att spränga sig till döds och flera ta med sig till döden på Centralen eller tunnelbana i Stockholm, då vaknar även den ynklige, fege landförrädare som kallas sig statsminister. Han är inte ens värd att nämnas med namn.
  Tack för mig.

  SvaraRadera
 18. Det finns minst lika många galna muslimer som galna kristna som galna ateister. Fatta och förstå att man inte kan dra alla av en viss folkgrupp, tro, sexualitet etc över en kam. Alla människor ska ses som individer. Om folk inte insett det har de inte kommit så långt här i livet och det är beklagligt.
  Frågan är om de flesta som kommenterat här nånsin kommer vakna upp?! Jag hoppas och vill tro det iaf..

  SvaraRadera
 19. @Karl 23:06. Senaste terrordådet i Storbritannien som utfördes av IRA var 2001. Sedan dess har de uteslutande begåtts av islamister. Deras effekt på den statistik du åsyftar är försumbar.

  Som jag redan påpekat skrev jag om självmordsbombningar och inte terrordåd generellt. Kritisera gärna men läs först vad jag faktiskt skriver istället för att bygga halmgubbar.

  SvaraRadera
 20. @Anonym 23:09. Problemet är inte att vi drar alla över en kam. Problemet är att islamisterna gör det. Dar-al-Islam och Dar-al-Harb du vet?

  SvaraRadera
 21. Den Europol-statistik som friskt (fel)citeras av diverse vänsterhippies på nätet är både felaktig, vinklad, och sedan dessutom vinklad ännu mer innan den citeras av hippiesarna själva. Här följer sanningen om dessa siffror:

  På följande SvD-länk så kan ni för det första se statistiken uttryckt lite mer tydligt och sanningsenligt:

  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/antal-terroristmal-2009_5808947.svd?service=graphic

  Som kan ses i denna statistik så har 100% av alla terrordåd i Sverige, Nederländerna och Österrike utförts av muslimer, och varit riktade mot alla icke-muslimer i hela västvärlden. En klar majoritet av de terrordåd som har utförts i Storbritannien (som Europol-turken hade utelämnat helt i sin statistik passande nog för honom) är också av precis detta slag. De ställen där muslimerna INTE ligger på förstaplats är bara sådana där det råder lokala konflikter (d.v.s. mer eller mindre inbördeskrig), t.ex. Irland (IRA), Baskien (ETA) etc, så det är enbart en ful lögn att ta med dem i sin statistik och sedan jämföra dessa med muslimterrorn!

  DESSUTOM angriper muslimerna med sina terrordåd ALLA västerlänningar, just bara för att vi är västerlänningar, medan de andra terroristerna angriper enskilda staters befolkning eller politiska organisationers medlemmar, d.v.s. räknar man ihop det totalt över alla EU-invånare så står muslimerna för 99% av terrorattackerna mot västerlänningar i slutänden i alla fall!

  Europol-turkens statistik har DESSUTOM förvridits ännu mer av alla vänsterhippies innan de har spridit den på nätet nu senast. Detta eftersom sanningen inte såg särskilt bra ut för dem rent politiskt heller... De har nämligen helt efter godtycke slagit ihop "terrorbrott med högerextrem bakgrund" med terrorbrott från just de lokala konflikterna som nämns ovan, för att få dem att se ut att vara fler än de vänsterextrema terrorbrotten. I verkligheten (eller t.o.m. i Europol-siffrorna innan de förvrids) så är dock de vänsterextrema terrorbrotten 50 GÅNGER FLER(!) än de högerextrema om man räknar på siffrorna utan att slå ihop dem på egna passande sätt! Se t.ex. statistiken på SvD ovan själva, eller t.o.m. i ursprungsinlägget från Europol-turken ovan om ni inte tror mig!

  Och som om inte DET vore nog så påpekar Magnus Ranstorp (terroristexperten som alltid rådfrågas i media i situationer som detta) dessutom på sin chatt på DN följande:

  http://www.dn.se/nyheter/chattar/chattrum6/

  "Magnus Ranstorp: Alla vänsterdebattörer har en tendens att dra fram Europol:s statistik kring terrorhotet i Europa (finns på nätet och heter TE-SAT rapporten) som bevis for att islamistiska terrorismen är överdriven. Två fel med detta: Storbritannien rapporterar inte in statistik (och de har över 235 terrordömda muslimer de senaste 10 åren har de haft 20 planerade terrordåd (inkl. London 2005) varav 8 var riktigt allvarliga och 6 av dessa hade kopplingar till Pakistan) och statistiken visar inte avvärjda dåd alls (eftersom man då går in polisiärt tidigare). Denna typ av argumentation är totalt missvisande och tyvärr dras den ofta upp i debatten att det inte finns något muslimskt terrorhot."

  D.v.s. utöver att Storbritannien helt utelämnades i Europol-statistiken så utelämnas dessutom ALLA terrorbrott som inte har lyckats, och eftersom en stor majoritet av alla minst sagt lågbegåvade muslimer som har försökt spränga någon hittills i Europa antingen har misslyckats helt, eller enbart sprängt sig själv precis som puckot nu senast i Sverige, så kommer dessa inte HELLER med i denna statistik!

  D.v.s. sammanfattningsvis är denna statistik en enda stor ful lögn och vänsterpropagandafantasi, och de riktiga siffrorna och förklaringarna har ni här ovan!

  Se även mer info på PI här:

  http://politisktinkorrekt.info/2010/12/14/logn-forbannad-dikt-och-statistik/

  SvaraRadera
 22. Är "Karl" verkligen ett vänstertroll eller är han medlem i Helena Benaoudas islamistiska rörelse?

  Kan vänstertroll verkligen vurma så komplett för rörelser och ideologier som så komplett verkar mot allt de tror på? Och sedan anklagar de kapitalister för att vara kortsynta?!

  SvaraRadera
 23. för er som är hjärntvättade av en felaktig bild av verkligheten:

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/en-ung-muslimsk-man

  SvaraRadera
 24. Anonym @10:57:

  Ja, den DN artikeln var verkligen rolig men vad skulle den bevisa? Att DN har dålig moral och bryr sig mindre om offren i Moskva än att förövarna inte ska känna sig kränkta? Att DN har dåligt omdöme när det gäller valet av "experter" (diverse enögda islamister och pro-islamister som Hjärpe, Kielan, Brune)? Alla dessa s.k. experter har redan blivit avslöjade och att någon fortsätter hänvisa till dem är otroligt.

  Den artikeln kan möjligen övertyga en åttaåring som aldrig varit utanför Täby.

  SvaraRadera
 25. En av anledningarna att islam får så stort utrymme i media är att hjärntvätta den stora massan i västvärlden, detta för att rättfärdiga USA:s krig där nere i jakten på ”terrorism” när det själva verket är jakten på olja… Media har stooor påverkan på människor, var kritiskt mot allt du läser och ta inte in allt så lätt. Det handlar om att vara medveten, låt inte andra tänka åt dig.

  SvaraRadera
 26. Till första anonym. Läs hela rapporten istället för att välja ut lämpliga fakta:

  Slutsatserna i Europolrapporten:

  Sidan 6, 2:a stycket:

  ”The Member States of the EU continue to be exposed
  to a serious threat from Islamist, ethno-nationalist
  and separatist, as well as from left-wing and
  anarchist terrorism.”

  NOTERA: Det står inget om att right-wing terrorism skulle vara ett problem i EU…

  Sidan 44, punkt 10:

  ”Activities by left-wing and anarchist,
  right-wing and single-issue terrorist and
  extremist organisations are a relatively
  minor factor in the EU compared to Islamist
  and separatist terrorist activities.”

  http://www.europol.europa.eu/publications/EU_Terrorism_Situation_and_Trend_Report_TE-SAT/Tesat2010.pdf

  Du verkar läsa rapporter lite som du vill…

  Har du läst den överhuvudtaget…Sett till hela världen leder islamistiska terrorister stort. Sajten med det sarkastiska namnet ”The Religion of Peace” listar varenda dåd som utförs och sedan den 11 september 2001 har det skett 16 516 terrordåd i islams namn, och det ökar varje dag…

  http://www.thereligionofpeace.com/

  SvaraRadera
 27. anonym @13:33
  Du har uppenbarligen bara kopierat argument som används av vänstern i andra länder. Sverige har den mest islamvänliga och eftergiftsinriktade media i världen. Man ska mycket riktigt inte tro vad de säger, men tendensen är nog i motsatt riktning mot vad du lärt dig.

  SvaraRadera
 28. Tack anonym 02:03 och Cavatus för att ni redde ut begreppen rörande den vantolkade Europolrapporten (så slapp jag göra det)!

  SvaraRadera