tisdag 4 januari 2011

United States of Homer Simpson

I ett land som redan är epicentrum för fetmaepidemin i Västvärlden har snabbmatskedjorna upptäckt vad kunderna vill ha: ännu fetare mat. I artikeln i SvD ges exempel på exempel på hur man lanserar hamburgare stora som pizzor, pizzor med kraftigt ökat ostinnehåll och hamburgare som kombinerats med glaserade doughnuts.

Ur det perspektivet undrar man varför Al-Qaida & Co slösar sin tid på bombdåd, flygkapningar och illasinnade konspirationer? De kan luta sig tillbaks, knapra på sina rostade pumpafrön medan de ströläser Burka Babes och låta USA sakta men säkert gå under av frosseri och fetma. Efter det lär inte de tafatta européerna vara någon större match.

Bättre än självmordsbombningar, låt dem äta ihjäl sig.

2 kommentarer:

  1. USA är bäst, ett bredare spektrum får man leta efter, lika många tjockisar där som träningstokar, men det är klart att ett sånt här repotage är bara till för att sälja idén om de vanligaste fördomarna om det stora landet i väst

    SvaraRadera
  2. @Anonym. Jag tänker inte polemisera med dig, även om jag tycker du verkar ha skygglappar. Jag ska också understryka att fetmaepidimin i USA inte gör mig skadeglad utan beklämd.

    På Centers for Disease Control and Prevention kan du se hur fetman utvecklats i USA sedan 1986. Det senaste decenniet har det skett en explosion av fetma i USA.

    http://www.cdc.gov/obesity/data/trends.html

    SvaraRadera