måndag 10 januari 2011

En igengrodd ankdamm

Änglagård 3 ligger etta på biotoppen. Hur obegripligt det än är för undertecknad att någon ens ville se den första filmen och än mindre den tredje så ger det viss information om vår samtid. 

Det visar var den intellektuella och kulturella ribban ligger hos en stor del av befolkningen. Det förklarar dokusåpornas framgång, varför vissa tar DN-kultur och Aftonbladets kultursida (!) på allvar och hur socialdemokratin i ett halvsekel kunde gå till val på mantrat "vård, skola, omsorg" utan att någonsin leverera på löftet och ändå vinna. Åtminstone halva befolkningen är obotliga dumskallar.

Men det som är en deprimerande insikt för oss andra och i förlängningen ett argument mot den allmänna rösträtten är lyckligtvis en kassako för Collin Nutley och Helena Bergström. Man får väl glädja sig åt det lilla?

När man ändå botaniserar i vårt kulturlandskap så kommer den uppseglade fejden mellan Ranelid och Englund naturligt upp. Inte för att den är intressant eller relevant för någon annan än de två utan för komiken. Säga vad man vill om Ranelid, men hans storhetsvansinne är i alla fall underhållande:

"– Han är avundsam. En liten själ. Han kommer aldrig få vara med om det jag är med om, att vara känd över hela Sverige. Att skriva autografer i Ikea-kön och på bensinmackar. Ungdomar skriver brev till mig och hälsar på mig på gator och torg. Det är ingen som vet hur Peter Englund ser ut. Är det inte bättre att vara känd än att sitta och gömma sig i Svenska Akademien? 

[...]

– Jag ska ägna mycket tid av mitt liv åt att se till att han får äta upp det här, säger Ranelid till Aftonbladet."

I de flesta andra länder skulle det vara byfånevarning på ett sådant uttalande, men här han man nog komma undan med det just för att Kultursverige är en sådan ankdamm. Han är så färgstark att det lyser upp resten av dilettanterna.

Tillägg: Vid en andra genomläsning så förfaller bloggposten ovan väl frän i anslaget, men den får stå kvar som den är.

9 kommentarer:

 1. Ranelid tar sig själv på stort allvar tror att han hade mått bra av
  att varva ner med lite cannabis.

  SvaraRadera
 2. Normalt sett är jag inte drogliberal men varje regel har väl sitt undantag...

  SvaraRadera
 3. "Åtminstone halva befolkningen är obotliga dumskallar".

  Tyvärr måste jag hålla med. Det är så sorgligt.

  Än värre är att de politiker som har makten i Sverige tillhör den sämre delen av svenska folket. Och kulturnissarna inte att förglömma.., och journalisterna..

  I skenet av detta så måste vi nog inse att Sveriges öde är beseglat. Sverige kommer att bli det första land i väst som dukar under för islamisterna. Att tro nåt annat när man ser hur naivt kommunpolitiker och regering och riksdag agerar, är att befinna sig på den lägre IQ-skalan.

  Jag är född i frihet på "Östersjöns Pärla, Gotland" på en bondgård.

  Som varande Gotlänning hatar jag ryssar och alla utsocknes invandrade infödingar typ fastlänningar och deras omhuldande svans av särkfolk.

  En gotländsk bonde står med stövlarna djupt i myllan och med tummarna fast förankrade i stoppvästens armveck. Han har klart förstånd, klar blick och stort sunt förnuft. Han är mycket bekymrad idag.

  Ryssen finns inpå knutarna, bevakande sin oljepipeline på Svenskt och Gotländskt territorialvatten. Stora krigsfartyg kommer att patrullera inpå knutarna i närtid. Samtidigt har ön fått politisk majoritet bestående av det röda patrasket - socialdemokrater och kommunister.

  Dessa Quislingar har, så fort de tilträdde makten, beordrat bostäder och uppehälle åt 60+ s.k "ensamkommande flyktingbarn" och gett underhandslöften om att ta emot ytterligare antal av dessa underliga barn som redan i barnstadiet har begynnande skäggväxt. Var skall de bo och vad skall de äta. Ja inte vet jag och ingen annan heller såvida inte de före detta pensionärsbostäderna som sålts ut till privata intressen, skall ges som bostad till dessa ytlänningar.

  Ett stort antal av öns pensionärsbostäder har man utrymt och sålt. Pensionärerna har man, dels skyfflat in i lokaler där rummen mest liknar cellerna i det tidigare Visby Fängelse, dels får dom vackert stanna kvar i sina gamla bostäder långt ute på vischan. En gång i veckan kommer ett bud och levererar en veckoranson av frusna matportioner till dessa övergivna krakar.

  När "skäggebarnen" begynner att föröka sig i form av anhöriginflyttare så kommer kravet på en moske på "de hundra kyrkornas ö". Stackars genuine purgotlänning. Klämd mellan särkefolk och ryssar. Han tänder inte lätt den gode purgotlänningen, men när det sker, huka er alla.

  Från en pursork.

  SvaraRadera
 4. Colin Nutley, en man som skamlöst tagit nepotismen till nya höjder, ser tydligen Änglagård 3 som en fas i kampen mot SD(!).

  Tydligen är de banala problem som originella stockholmare har att passa in på landsbygden av samma typ som islamister har att bli accepterade i Sverige. Kanske dags för Colin, Helena m.familj att flytta ut till Rinkeby för att kunna fördjupa sig i ämnet?

  Nej, jag trodde väl inte det.

  SvaraRadera
 5. En stor dagstidning i ankdammen basunerar ut nyheter om morden i "Tuscon"

  Större journalistisk ambitionsnivå än "explosionerna i Stockholm" åtminstone :-|

  SvaraRadera
 6. Jag hade också stavat Tucson fel. Tack för påpekandet.

  SvaraRadera
 7. Pursork, som nybliven gotlänning är jag oroad.
  Risken är stor att ryssarna kommer att hävda sin närvaro på ön av säkerhetsskäl. De måste ju skydda sin olja.
  Det skulle i alla fall sätta P för den muslimska invandringen. Ryssar gillar inte muslimer.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera