söndag 9 januari 2011

Youtube ger inblick i galningens tankevärld

Terrordådet i Tuscon Tucson i Arizona där sex människor mördades och tolv skadades när en man öppnade eld under ett politiskt möte väcker frågor om vad som ligger bakom.

Mördaren, Jared Lee Loughner, som övermannades av två åskådare verkar i skrivande stund inte ha koppling till någon känd terrororganisation. Ska man döma efter hans klipp på Youtube så verkar vara han vara psykiskt sjuk.

Hans klipp på Youtube vittnar om förvrängd verklighetsuppfattning, konspirationsnoja, rent nonsens som tydligen har stor betydelse för honom, upprepningar av samma budskap och anklagelser om att myndigheterna hjärntvättar människor genom att kontrollera grammatiken.

Han verkar också anse sig till höra en utvald eller i alla fall viktig minoritet med förmåga att drömma på ett sätt andra saknar. Jag ger mig inte på någon specifik diagnos, foliehatttokig får räcka, förmodligen förstärkt av drogmissbruk.

Lägg till agg mot myndigheter och religion och det ter sig logiskt att en politiker kan bli måltavla för honom. I ett av Youtubeklippen får man intrycket av att han blivit nekad inträde på en utbildning eller utkastad från den. Han ska även ha sökt sig in i armén utan framgång. Loughner verkar anse sig unik men blivit ratad och därför utsatt för en oförrätt. Det skulle inte vara första gången sådant utlöser psykotiskt våld hos en redan labil människa.

Det återstår att se om han agerade ensam eller om det fanns andra som använde hans galenskap för egna syften.

Tillägg: Enligt Expressen läste han gärna Mein Kampf, Det kommunistiska manifestet och rökte mycket hasch.

Några skärmdumpar:


DN, DN, SvD, SvD, GP, GP,
DN, SvD

2 kommentarer:

  1. En ateistisk haschrökare med storhetsvansinne och sjukligt hat mot myndigheter? Låter som en genomsnittlig piratpartist.

    SvaraRadera
  2. man ser inga täcken på storhetsvansinne hos killen......
    Däremot us myndigheter kroniskt lider av storhetsvansinne ...

    som svenska myndigheter påbackade av sådana lallare som ovan....

    SvaraRadera