lördag 15 januari 2011

Hjälp! Se upp för varg... f'låt, golden retrivern!

Aftonbladet granskar Sverigedemokraternas ledning i flera artiklar. Om de försöker ropa på vargen så känns det mer som om det kom en golden retriver. Man har hittat en bild på William Petzäll i tonåren när han skämthailar, en bild på Björn Söder där det ser ut som han har en kanelbulle i munnen.

I övrigt framträder bilden av en ledning som är kritisk mot invandring och mångkultur, värdekonservativ och nationalistisk. Det känns inte som det skiljer sig särskilt mycket från vad som står i SD:s partiprogram. 

Man lyckas inte ens beslå dem med att fuskat med TV-licensen eller gått på porrklubb, vilket gör dem mer skötsamma än kretsen kring regeringen eller toppgarnityret i Socialdemokraterna.

Jag kan tänka mig att rödvinsvänster och prettoliberaler kommer jaga upp sig över artiklarna. De tenderar att ett ganska labilt känsloliv även på en bra dag och SD förstör deras dag. Man kommer ta det som intäkt för nazism, men de ser å andra sidan nazism i allt.

Jag försöker hitta en bra slutkläm rörande Aftonbladets granskning, men den kvardröjande känslan är ett "jaha?".

Min förra bloggpost om SD

Tillägg: Vill man få ett exempel på riktigt politrukjournalistik kan man läsa Gunnar Bergdahls krönika i Helsingborgs Dagblad. Aftonbladet är sansade i jämförelse. 

AB, AB, AB, SvD, SvD

2 kommentarer:

  1. Gunnar Bergdahls artikel var det vidrigaste och mest substanslösa jag nånsin läst.

    SvaraRadera