torsdag 20 januari 2011

Den politiskt korrekta censuren firar nya triumfer

Rabén & Sjögren drar in en nyutgåva av Åke Holmbergs barnbok "Ture Sventon i Paris". Anledningen är att ordet "neger" förekommer i den. Författarförbundet har sagt nej till att göra ingrepp i texten för att göra den mer politiskt korrekt och då drar R & S in upplagan helt och hållet.

Den här typen av toleransfascism blir allt vanligare. I det här fallet heter politruken Cecilia Nilsson och är publicistisk chef på R & S.

Man får vara tacksam att det inte är R & S som har rättigheterna till Sagan om Ringen för då skulle förmodligen även den dras in. Det är väldigt lätt att associera till orcher när man tar del av rapporteringen om hur polis och räddningstjänst bombarderas med stenar och brandbomber i Rosengård. Sånt är ju kränkande och så kan vi inte ha det. Inte stenkastningen alltså utan att associera till orcher när det gäller kulturberikning upplopp. Det passar inte in i SOFO-vänsterns världsbild och måste förbjudas.

I själva verket är det ytterst lite som passerar det politiskt korrekta nålsögat om man bara lägger manken till och det gör de ju så gärna.

Heder åt författarförbundet som har integritet nog att försvara yttrandefriheten.

De som sitter på ett exemplar av Ture Sventon i Paris kan i alla fall trösta sig med att de kommer stiga i värde framöver.

SvD, GP, Allehanda, Barometern, GD,

3 kommentarer:

 1. Får det stå "negerslaveri" i dagens historieböcker? Nej, förmodligen inte - torts att "afro-amerikanslaveri" är otympligt. Får det ens stå negerslaveri när det handlar om nyutgåvor av böcker om historia från 50-60-talen, då ordet var självklart i denna kontext? Om man rensar bort alla ord som har med ras att göra på det sättet så försvinner till slut också medvetenadet om det oerhörda i at männsikor gjordes till slavar enbart på grund av sin hudfärg, men så långt tänker inte dessa PK-förläggare.

  SvaraRadera
 2. HOTET INIFRÅN

  Här kommer en bok (pdf-fil på 118 sidor) som är explosiv och är tänkt att spridas gratis i Sverige.

  OBS starkt material, skall inte läsas av känsliga personer då sanningen är alldeles för obehaglig för vissa individer.

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2011/01/20/hotet-inifran/

  SvaraRadera